harmonizálás

BEMUTATKOZÁS

Hírek, aktualitások

Néhány szó rólam

Cikkek

Bejelentkezés, árak

MÓDSZEREK

Spec. funkciózavarok oldása, LEAP (Kineziológia)

Képességfejlesztés, Stresszoldás - One Brain (Kineziológia)

Aura-Soma - SZÍNFILOZÓFIA

Talpmasszázs - reflexológiás

TANFOLYAMOK, ELŐADÁSOK

1 napos képzéssorozat

KOMPLEX, ONE BRAIN SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS

Reiki - energetikai kezelés

GYEREKTÁBOR

2 napos ELVONULÁS

ÚTRAVALÓ

Méregtelenítés

Teák, gyógyitókák, EZÜSTKOLLOID, Receptek

MAGENTA - talán a Felemelkedés egyik kulcsa (ÚJ)

Átok vagy áldás?

A Gyengéd Erő Megtapasztalása

'Gyengéd' önérvényesítés

Sorsunkat emelő Kapcsolatok

Építő gondolatok

Út a teljesség felé

Légy boldog! De hogy csináljam?

Kreativitás = Szabadság!

Földünkért!

Lélekemelő interjú 2012-ről (Kryon)

AJÁNLÓ

Látogass el Facebook oldalamra!

Programok

Partnerek

Könyvek, Filmek, Zene

TEÁK, GYÓGYITÓKÁK, EZÜSTKOLLOID, RECEPTEK


*** EZÜSTKOLLOID - A LEGTERMÉSZETESEBB ANTIBIOTIKUM ***

    A nálam is beszerezhető Nano Silver ezüstkolloid a legtermészetesebb antibiotikum.

    Az ezüst ősidők óta alkalmazott nemes fém. Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem, jótékony hatásait már az ókori görögök és rómaiak is hasznosították. Italaik az ezüst edényekben jóval hosszabb Ideig frissek maradtak. Az amerikai telepesek ezüstdollárt tettek a tejbe, így az hosszú ideig nem savanyodott meg.

    Kutatási eredmények bizonyítják, hogy kb. 650-féle kórokozóval szemben van ellenálló hatása, azokat kb. 6 percen belül elpusztítja - a Science Digest magazin (1978 / 03.) közlése. Ezzel szemben egy antibiotikum legjobb esetben is csak féltucatnyi organizmust képes elpusztítani! A vastagbélben lévő hasznos baktériumokat nem károsítja, mert a vékonybélben szívódik fel.

    Az ezüst külső és belső felhasználására alkalmas méretei szerint megkülönböztetünk ezüst kolloidot, nano ezüstöt, ezüst proteint. Ezen oldatokat egy speciális elektromos készülék segítségével készíthetjük el. Nano és kolloid ezüstöt víz-, ezüst proteint fehérje- közegben tudunk készíteni.

    A Nano Silver koncentrátum külsőleg alkalmas arra is, hogy a lakókörnyezete higiéniailag kritikusabb helyeit ékszertiszta, mellékhatásmentes, antibakteriális védelemmel lássa el. A kertben a növények bakteriális és gombás betegségeit is kezelheti vele. Használhatjuk ivóvíz fertőtlenítésre is.

    A jó minőségű ezüstoldat fogyasztása pl. a következő betegségek gyógyítása esetén bizonyult hatásosnak: Lyme-kór, tüdőgyulladás, candida, szem-fül-száj és torokgyulladás, herpesz, gyomorfekély, külsőleg pattanásra, sebekre, ekcémára, viszkető kiütésekre, csípésekre, szemölcsökre, bőrgyulladásokra is kitűnően alkalmazható.

    Az ezüst oldat belsőleg való alkalmazás csak kúraszerűen javasolt! A jó minőségű ezüstoldatnak soha semmilyen mellékhatását nem tapasztalták! Más gyógyszerekkel nem lép kölcsönhatásban, hatásukat nem befolyásolja. Hogy maximálisan felszívódjon, evés előtt 5-10 perccel fogyasszuk el. Érdemes minél tovább zubogtatni a szájban, hogy már a nyálkahártyán kereszül meginduljon a felszívódása. Használja Ön is otthonában a természet adta lehetőséget, az ezüstoldatot gyógyulása és környezete tisztántartása céljából.

    SAJÁT TAPASZTALATAIM:
    A legütősebb eredmény: Bálint fiam tüdőgyuszijával 3 nap alatt gyönyörűen elbánt a napi 3* 1 evőkanálnyi ezüstkolloid - orvosi kontrollal csináltuk a kúrát!
    Használjuk náthás időszakban saját készítésű orrcseppbe is. Orrcseppes flakonba langyos vízbe pici csipet sót (jódos, vagy mostanság inkább himalája, vagy sima NaCl) teszek és azzal szoktunk orrot pucolni! (Kíméletesen tisztít, nem káros, akár folyamatosan is használható és a gyerek most már szívesen csepegtet vele magának, akár kérés nélkül is - 5-6 éves kora óta!) Ezt szoktam kiegészíteni a bacik - sárgás, zöldes, sűrű orrfolyás - idején pici ezüstkolloiddal. Tehát ilyenkor a megszokott sós vízbe pár csepp ezüstkolloidot is teszek!
    Szemcseppként - kis (régi gyógyszertári orrcseppes flakonba) tettem tisztított vízbe 3 csepp ezüstkolloidot és ezzel csepegtettem Csepkének napi 3-szor (szempír, dokinéni Árpa készülődésére gyanakodott), 2 nap múlva se híre, se hamva nem volt szempirnak, Árpának meg pláne ;o)
    Használtuk még fülcseppként is. Erre töményen cseppentettünk a fülbe 1-et, aztán rögtön meglámpáztuk a fülét.
    Torokfájásra is szuper - ilyenkor gargalizálni érdemes vele, ameddig csak lehet. (5-6 perc az ideális.)
    Remekül lehet a vizes oldatával (1-2 evőkanál ezüstkolloidot oldok fel 2 dl vízbe)
      - pattanásos, miteszeres, zsírost bőrt tisztítani (vattára téve) - pattanások leszárítására töményen is használhatjuk, de így csak a pattanást ecseteljük vele!
      - hónaljban szagos pólókat, zoknikat, tornacipőket ápolni: a ruhákat mosás előtt érdemes bespriccelni vele, utána 5-6 percig állni hagyni és csak utána beindítani a mosógépet!

    Megrendelés: 06-70/514-0885

*** TEA, ILL. VITAMIN BOMBA NÁTHÁS IDŐSZAKRA ***

HURUTOLDÓ, ANTIBAKTERIÁLIS HATÁSÚ TEA hozzávalók:

    • hársfavirág,
    • bodzavirág,
    • kamilla, (ha nincs gyulladás, akkor elhagyható)
    • bíborszínű kasvirág (Echinácea),
    • kakukkfű,
    Elkészítés Mindegyik gyógynövényből vegyünk ki egy evőkanálnyit,
    1 liter forró vízzel öntsük le,
    hagyjuk állni 10 percig, és
    szűrjük.

    Érdemes egy bögrényi kivételével termoszba tenni a teát, így egész nap, bögrénként elosztva, melegen iható.

    Figyelem: csak kézmelegre hülés után ízesítsük mézzel, citrommal (vagy askorbinsavval - azaz C-vitaminnal). Fém termoszba csak ízesítetlen teát tegyünk, mert a fém nem tesz jót a C-vitamin tartalomnak.

VITAMIN BOMBA

    Kiváló hurutoldó, segíti a szervezet öngyógyító folyamatait a megfelelő vitaminok, ill. egyéb anyagok biztosításával!
    Hozzávalók:
    • 3 grapefruit leve (lehet narancsból is csinálni, de akkor érdemes 4-5 db-ból)
    • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva,
    • 3 evőkanál méz (lehetőleg akácméz),
    Elkészítés
    A fenti hozzávalókat összekeverjük este és éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap reggel leszűrjük és a kapott folyadékot egész napra elosztva, kanalanként, kortyonként iszogatjuk. Ha nagyon be van dugulva az orr, akkor nagyobb mennyiséget is megihatunk belőle (és készítsük be a zsebkendőket, mert nagyon hamar szükség lesz rájuk. A felszakadó váladékot, ami a torokból indul, ne nyeljük le! Inkább köpjük ki!)
*** OLÁH ANDOR FÉLE BÁZISTEA ***

    Ez a bázistea-keverék minden idült betegségben, tartósan fennálló tünetek, elhúzódó egészségprobléma esetén sikerrel alkalmazható. A szervek működésére is kedvezően hat, főként azonban holisztikus hatású, az egész szervezetre, a vérkeringésre, az idegrendszerre, az anyagcserére hat, általános gyulladásellenes és vértisztító hatása van, fokozza a szervezet ellenállását, regeneráló képességét. Az emésztést javítja, nyugtat, a lerakódott salakanyagok, mérgek kiürülését segíti elő.

    Hozzávalók:

    • apróbojtorján,
    • borsosmenta,
    • cickafark,
    • csalánlevél,
    • diólevél,
    • kakukkfű,
    • komló vagy macskagyökér - de ha nem szereted a keserűt, akkor a nyugtató hatást elérheted citromfűvel is.
    Egyenlő mennyiségeket vegyünk és keverjük össze őket.

    Elkészítés a teakeverékből vegyünk ki egy tetézett evőkanálnyit,
    2 dl forró vízzel öntsük le,
    hagyjuk állni 10 percig, s
    szűrjük.

    Adagolás Naponta 2-3x1 csészényi.


*** RECEPTEK *** Megosztás

FRISSÍTŐ GYÜMÖLCSLEVES - akár tejallergia esetén is!

    hozzávalók (kb. 4 főre)
    • Friss vagy mirelit gyümölcsök - tetszés szerint. Én mindig teszek bele kb. 0,5 kg meggyet, aztán néha bővítem: ribizlivel, vághatsz még bele almát, barackot (héj nélkül lesz a legfinomabb a leves)
    • fél-1 citrom
    • 1 - 1,5 l baracklé
    • 1 egész fahéj 'rúd' (ha épp nincs, akkor az őrölt fahéj is jó, kb. 1 púpozott kávéskanálnyi)
    • 0,5 - 1 liter meggyes, vagy barackos joghurt; tejmentesen étkezőknek 2 doboz zabtejszín

    elkészítés
    1. A gyümölcsöket tegyük fazékba (mirelit esetén még fagyosan! Ne engedd ki, mert akkor nagyon összeesik.) és öntsük fel annyi vízzel, hogy a gyömölcs fölött 1-2 ujjnyiig érjen.
    2. Tegyük bele a fahéjat, majd forraljuk fel, ill. ha a meggy héjja kezd picit berepedezni, akkor kész is van.
    3. Tegyük félre a lábast.
    4. Kihülés után csavarjuk bele fél citrom levét - mehet bele a rost is! Öntjük fel a baracklével és a joghurttal vagy zabtejszínnel és már mehet is a hűtőbe!
    Nagyszerű és könnyű frissítő nyári finomság!

Új: CUKKINIS WOKOS EGYTÁL ÉTEL

    hozzávalók:
    • 1 cukkini
    • pár szál répa (kb. negyed annyi, mint a cukkini, de ízlés szerint lehet variálni a mennyiséggel)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1-2 marék napraforgó mag (hántolt szotyi)
    • zsiradék
    • rizs (barnából a legfinomabb, de mással is jó ;)
    • 1-2 ek. szójaszósz (de lehet simán sóval is készíteni, viszont akkor kell egy kis vizet önteni a zöldségek alá)
    • bors
    • pirospaprika
    • erős paprika (elhagyható)

    elkészítés
    Feltesszük a rizst főni - a normál rizs kb. 20 perc, a barna rizs kb. 50 perc alatt készül el - az alábbi RAKOTT PITTYPUTTYnál megtalálaható a részletes elkészítés. Érdemes időzítőt beállítani, hogy a zöldségek készítése közbe ne felejtsük el időben elzárni a gázt a rizs alatt ;)
    Wokban - vagy egy nagyobb serpenyőben - kevés zsiradékon, enyhén megsózva megpirítjuk a szotyit, majd félretesszük. A felkockázott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kb. ujjnyi hosszú laskákra vágott cukkinit és a krumplihámozóval vékony szálakra vágott répát, ill. pár karika erőspaprikát (ízlés szerint). A zöldségeket megszórjuk a fűszerekkel, ill. ráöntjük a szójaszószt, majd folyamatos keverés közben, pár perc alatt összepároljuk. (Én úgy szeretem, ha nem fő szét, hanem kicsit ropog még a cukkini.)
    Ha időközben elkészült a rizs, akkor azt is belezuttyintjuk a wokba és összekeverjük őket. Kész is! Tálaláskor szórjuk a zöldséges rizs tetejére a pirított szotyit.
    Isteni és egyben könnyű kaja.

RAKOTT PITTY-PUTTY

    hozzávalók (4 főre)
    • 1 kis fej kelkáposzta
    • 1 kis fej brokkoli
    • 1 müzlistálnyi mirelit kukorica
    • 25 dkg barnarizs + 2,5 szeres mennyiségű víz
    • Füszerek tetszés szerint: örölt kömény, fúszer paprika, bors, só
    • 2 tojás
    • 4 dl tejföl, vagy tejallergiások esetén zabtejszín
    • kecskesajt (de lehet más sajt is)
    • 1-2 marék mandula
    • 1 marék szezám mag
    • a tepsi kikenéséhez és a búza megpirításához pár evőkanálnyi pl. mangalica zsír (vagy olaj)
    • 1-2 evőkanál prézli

    elkészítés
    1. A barnarizst pár perc alatt átpirítjuk 1-2 evőkanálnyi zsiradékon, majd a 2,5-szeres vizzel felengedve, megsózva, fúszerpaprikázva lefedjük és forrás után takarékra vett lángon még kb. 40 percig főzzük. Akkor jó, ha a rizs közepére méllyesztett fakanál nyomán már nem keletkezik kis tócsa a fazékban. Ha kész, akkor érdemes a fedőt rajta hagyva, a lángot elzárva még 10-15 percig pihentetni.
    (Egy mércés kancsóba szoktam a rizst önteni. Így látom, hogy milyen mennyiségű vízet kell hozzáadnom ;o)
    2. Felteszünk egy nagy fazékba (legjobb a tésztafőző betétes lábos ;o) vizet, ha forr, akkor 1 teáskanál sót szórunk bele. Közben a káposztát leveleire szedjük, a brokkolit rózsáira, ill. a tönk zsengébb részeit feldaraboljuk, a vastagabb részeiről lehúzzuk a külső héjat, majd szintén daraboljuk. Megmossuk és lecsöpögtetjük őket. Blansírozzuk: azaz a tésztafőző edénybe, forró, sós vízbe tesszük és pár perc főzés után a tésztacsöpögtetővel együtt kivesszük a lábosból, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk és már kész is!
    3. A tejfölt, vagy zabtejszínt és a tojást összekeverem, belerakom a fűszereket, majd összekeverem megfőtt rizsel. A mandulát pedig megdarálom.
    4. Kikent és prézlivel megszórt tepsibe, vagy tűzálló tálba 1 réteg kelkáposzta levelet teszek, majd egy réteg rizst, majd egy réteg kukoricát és brokkolit teszek és megszórom a darált mandulával, majd ugyanigy ismétlem a rétegzést.
    5. A sajtot lereszelem. A tepsiben lévő cucc legtetejét a maradék káposztalevéllel befedem, majd megszórom reszelt sajttal és számmaggal.
    6. Alufóliával letakarom és előmelegített, 180 °C - os sütőben sütjük, amig a sajt meg nem olvad. Ekkor le lehet venni a fóliát a tetejéről és hagyni, hogy megpiruljon a sajt. Durván fél óra alatt elkészül. (Sütője válogatja!)

RAKOTT KEL TÖNKÖLY BÚZÁVAL

A tönkölybúza áldásos egészségi hatásainak nagy hagyományai vannak. Egyik első szószólója a XII. századi bencés apátnő, Hildegard von Bingen (1098-1179) volt, aki szerint a lehető legjobb gabonamag, egészséges testet és vért, boldog, barátságos kedélyt teremt. Gazdag tápanyagtartalmára immár tudományos bizonyítékok is vannak, fehérje-, vitamin- és ásványi anyagtartalma valóban kiemelkedő.

    hozzávalók (2-3 főre)
    • 1 közepes fej kelkáposzta
    • 2,5 kg tönköly búza (én gyorsfőzésűt szoktam venni) + 2 szeres mennyiségű víz
    • Füszerek tetszés szerint: örölt kömény, fúszer paprika, bors, só
    • 1 tojás
    • 2,5 dl tejföl, vagy tejallergiások esetén zabtejszín
    • kecskesajt (de lehet más sajt is)
    • Szezám mag, vagy bármilyen mag, de ez elhagyható
    • a tepsi kikenéséhez és a búza megpirításához pár evőkanálnyi pl. mangalica zsír (vagy olaj)
    • 1-2 evőkanál prézli

    elkészítés
    1. A tönkölybúzát a csomagolásán írtaknak megfelelően puhára főzzük. Egy mércés kancsóba szoktam a fél kg-os zacskóból önteni a t.búzát. Így látom, hogy milyen mennyiségű vízet kell majd hozzáadnom ;o) Pár evőkanál zsiradékon pár perc alatt picit megpirítom a t.búzát, majd felöntöm a dupla mennyiségű vízzel, megsózom, fúszerpaprikát szórok a vízre és fedő alatt közepes lángon főzöm. A gyorsfőzésűn 10-15 percet írnak, de ez változó lehet! Akkor jó, ha már nem látsz a felszínén vizet és ha pl. a fakanál nyelét középen beleszúrod a t.búzába, akkor nem telik meg vízzel az így keletkezett lyuk. Ha kész, akkor érdemes a fedőt rajta hagyva, a lángot elzárva még 10-15 percig pihentetni. A Gyorsfőzésű esetén
    2. A káposztát megmossuk, lecsöpögtetjük és puhára főzzük. Mostanság blansírozni szoktam, azaz tésztafőző edényben, forró, sós vízbe teszem és pár perc főzés után a tésztacsöpögtetővel együtt kiveszem a lábosból, hideg vízzel átmosom, lecsurgatom és már kész is!
    3. A tejfölt, vagy zabtejszínt és a tojást összekeverem, belerakom a fűszereket, majd összekeverem megfőtt t.búzával.
    4. Kikent és prézlivel megszórt tepsibe, vagy tűzálló tálba 1 réteg kelkáposzta levelet teszek, majd egy réteg t.búzát, megint káposzta, megint t. búza. A rétegeket meg lehet szórni szezám-, vagy más maggal.
    5. A sajtot lereszelem és megszórom vele a felső réteget. De lehet a rétegek közé is tenni.
    6. Alufóliával letakarom és előmelegített, 180 °C - os sütőben sütjük, amig a sajt meg nem olvad. Ekkor le lehet venni a fóliát a tetejéről és hagyni, hogy megpiruljon a sajt. Durván fél óra alatt elkészül. (Sütője válogatja!)

MEDITERRÁN SPAGETTI

    Hozzávalók
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 1 cs. durum spegetti
    • 1-2 evőkanál kapribogyó (ízlés szerint)
    • 1-2 marék olajbogyó (ízlés szerint)
    • 1 doboz (500 gr-os) paradicsompüré
    • 2 doboz (185 gr-os körüli) olajos tonhal konzerv (ha valaki nem tonhal párti, akkor ezt helyettesítheti pl. szójaszószba, vagy halszószba áztatott tofu kockával is)
    • reszelt sajt a tetejére
    • 1-2 teáskanál oreganó
    • só (mennyisége attól függ, hogy a hal mennyire sós. Én kb. 1 kávéskanálnyit teszek ált. bele.)

    Elkészítés:

    Vágjuk karikákra az olajbogyót (ha magozottat veszünk, akkor pedig szeleteljük le a magról). Tegyünk fel vizet a tésztafőzéshez. Csak ha forr, akkor tegyünk bele 1-2 kávsékanál sót és ekkor törjük bele a spagettit!
    Addig a vöröshagymát vágjuk apróra és pároljuk üvegesre a tonhalról leöntött olajon. Adjuk hozzá a felaprított tonhalat, papardicsompürét és szórjuk rá az oregánót, sót, olaj- és kapribogyót. Rottyantsuk egyet és már kész is a szósz. Ha kifőtt a tészta, akkor öntsük le róla a főzővizet, öblítsük át hideg vízzel, majd keverjük bele a szószba. A tetején reszeltsajttal kíánljuk, ill. együk! (

KÖLESPUDING - pina colada recept

    A kölesről: rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotoknál, savtúltengésnél. Gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást és segít a fogak zománcának megvédésében. Sok szilíciumot tartalmaz, ami a szervezet védekező képességét fokozza. Tartalmaz még nátriumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort és vasat, ill. B karotint, B1 és B2 vitamint. A köles az egyetlen gabonaféle, amely teljes értékű fehérjék mellett 7 aminosavat tartalmaz és lúgos kémhatású, ezért különösen alkalmas betegeknek és növésben levő fiataloknak, gyermekeknek. Kovasav tartalmának köszönhetően a bőrt rugalmassá, a hajat fényessé, a fogakat, körmöket erőssé teszi, könnyen emészthető. Magas a fűtőértéke, sok szerves sót és rostanyagot tartalmaz. Vese és hólyaggyulladásra is jól alkalmazható, a lép gyógyszereként ismerik.

    hozzávalók 6 főre
    • 1 csésze köles
    • 3 csésze víz
    • 4 dl ananászlé
    • 2 dl kókuszreszelék
    • 2 cs vaníliás cukor vagy 2 ek méz
    • ananászdarabkák

    elkészítés
    1. A kölest feltesszük főni egy csipet sóval. Mikor elfőtte a levét, letakarva hagyjuk állni 20 percig.
    2. Betesszük a turmixgépbe (nekem csak két adagban fér bele), ráöntjük az ananászlevet, kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot.
    3. Nagy fokozaton addig turmixoljuk, amíg puding állagú lesz.
    4. Beleszórunk ízlés szerint ananászdarabkákat (el is hagyható), hideg vízzel kiöblített poharakba töltjük és gyümölccsel díszítjük.

    Tejbegríz szerűen készített verzió: a kölest 3-szoros vízben, vaníliarúddal, csipet sóval, 2 csipet Steviaval együtt megfőzzük, majd lefedve 20'-ig állni hagyjuk. Utána fahéjjal, mézzel és/vagy nádcukorral, ill. annyi tejjel turmixoljuk össze, hogy puding állagú legyen. Bálint szerint jobb lett, mint a tejbegríz. Frissen jó! (másnapra felhigul)

ZABPELYHES KEKSZ

    hozzávalók (4 főre)
    • 15 dkg puha vaj
    • csipetnyi só
    • 6 dkg cukor - saját verzióban: 6 késhegynyi Stevia 1 evőkanál vízben feloldva
    • 6 dkg barna cukor - - saját verzióban: 6 evőkanál Akácméz
    • 1 tojás
    • 15 dkg zabpehely
    • 10 dkg teljes őrlésű tönkölybúza liszt
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj
    • 5 - 10 dkg mazsola / vagy 10 dkg darabolt csokoládé - saját verzióban: kb. 10 dkg Kókuszreszelék
    • 1/2 kk szódabikarbóna

    elkészítés
    1. A vajat csipetnyi sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot (ill. Steviát), jól kikeverjük, majd a tojással is eldolgozzuk. Egy külön tálban összekeverjük a szódabikarbónát, fahéjjat, lisztet, és a zabpelyhet, majd kisebb adagonként hozzákeverjük (kézi mixerrel a legkönnyebb) a vajas masszához. Amikor már kezd nagyon sűrű lenni, akkorszoktam hozzáadni az akácmézet.
    2. Az összeállított tésztát hűtőbe tesszük kb. 1/2-1 órára.
    3. A masszából kanállal diónyi darabokat tépkedünk, és egymástól kissé távolabbra, papírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk őket, majd a megnedvesített kanál hátával korong-formára ellapítgatjuk.
    4. Előmelegített, 180 °C - os sütőben sütjük ki, kb. 12 perc alatt.
    5. Ha kisült, kissé még puha a sütemény, kihűlés után ropogóssá válik. Ne süssük túl, mert kiszárad. Kb. 35. db lesz belőle.

PALACSINTA - nem fehér lisztből és tejmentesen

    Hozzávalók és készítés
    • 4-5 tojás
    • 4 ek cukor (vagy 4 késhegyni Stevia por - pici vízben feloldva)
    • csipiet só
    • 2 dl ásványvíz

    A fenti összetevőket a fenti sorrendben egy keverő tálban habverővel keverjük össze (robotgéppel szoktam), aztán kanalanként adjunk hozzá - kerverés közben -
    • 15 dkg teljeskiörlésű búzra (vagy rozs) és 15 dkg zabpehely liszt keverékét
    • 1 dl olajat és
    • 4 dl szénsavas ásványvizet (de lehet szénsavmentes is, nekem abból is tökletes lesz a tészta)

    A tésztát elvileg egy órát kéne állni hagyni, de én kevesebb idővel is megelégszem. Ha a teljeskiörlésű liszt miatt besűrűsödik a tészta, akkor egy kis vízzel érdemes higítani. Eztuán már csak a sütés és evés van hátra! (Én az utóbbi években pici mangalica zsírral kenem ki a palacsinta sütőket, de olajjal is jó.)

MUFFIN Viki módra ;o)

(Egészséges és mégis finom! Páromon és - az egészséges dolgokat nem kedvelő - sógoromon is leteszteltem! Mindketten imádják!)

    Hozzávalók (1 családi adag - kb. 18 közepes és 24 kicsi muffin lesz belőle):

    • 1 üveg (720 ml) meggybefőtt (én fagyasztott meggyből szoktam csinálni) (szilvával, vagy bármilyen más gyümölccsel is nagyon fincsi)
    • Csoki (tetszés szerint, akár el is hagyható)
    • 15-20 dkg karált mandula (simán beleteszem a héjas mandulát, saját kezűleg megdarálva).
    • 3 teáskanál fahéj (elhagyható, de szerintem ettől lesz igazán fincsi)
    • 25 dkg puha vaj, vagy margarin
    • 15 dkg cukor (én barna cukorral csinálom, ill. az utóbbi időben Steviaval csinálom - 7 csipet, avagy 7 késhegynyi)
    • 1 zacskó vaníliás cukor
      (én ehelyett saját gyártásúból szoktam 1 ek-nyit beletenni - 1 légmentesen zárható üvegbe beleteszek 1 kg. nádcukrot és 1 rúd vaníliát, pár napot kell érnie, mire használhatóvá válik)
    • 6 tojás
    • 33 dkg list (én fele teljeskiörlésű búzalisztet és fele zabpehely lisztet használok)
    • 1 zacskó sütőpor
    • 10,5 dkg étkezési keményítő
    • Muffin forma, vagy mignon papírok, vagy pohár segítségével kettéhajtott alufóliából készült formák.

    Elkészítés:

    A meggyet lecsöpögtetjük (ha teljeskiörlésű listet használsz, akkor maradhat egy kis lé!!).
    A csokit durvára törjük.
    A mandulát megdaráljuk.
    Kimérjük a lisztet és belekeverjük az étkezési keményítőt, sütőport és fahéjat.
    Begyújtjuk a sütőt - 180 fokra melegítjük elő.
    A vajat felolvasztjuk (mikróban 2 perc alatt megvan), belkeverjük a cukrot és a sót, majd krémesre keverjük. A tojásokat egyenként a vajas masszába dolgozzuk, majd rászitáljuk a lisztes keveréket. (Én géppel keverem és fél adagig a habverőfejeket használom, így nem kell szitálni! Amikor már kezdi a gép nehezebben keverni, akkor váltok a tésztadagasztó fejre.)
    A végén belekeverjük a csokit, meggyet, mandulát.
    A formákat megtöltjük (ne tegyük őket csurig, hogy legyen helye a tésztának duzzadni) és betoljuk a sütőbe. Középre helyezve a kisebb formák 13-15 perc alatt, a közepesek 20 perc alatt sülnek meg.
    A sütőből kivéve érdemes a formában hülni hagyni, mert akkor kevésbé szakadnak bele a formába (legalább is merev forma esetén. De az alufóliás verziónál is könnyebben leszedhető a fólia, ha már kicsit meghült a süti).


    Elég sokáig eláll - kinthagyható 2-3 napig, utána ajánlott hűtőbe tenni és ott még kb. ugyaneddig eláll (ha marad egyáltalán belőle).

    TIPP: szilva szezonban csináltam friss szilvából! A szilvát mosás után kimagoztam, feldaraboltam majd fahéjjal meghintettem, ill. 1 evőkanál juharszirup + 1 evőkanál vizben feloldott csipetnyi Steviaval lelocsoltam, jól átforgattam és amig a tészta hozzávalóit megcsináltam, addig letakarva hagytam állni az így előkészített gyümölcsöt! Ebből lett életem legfinomabb muffinja!

KENYÉR Viki módra ;o)

(Az első 1,5 évben kikísérletezett legnagyobb mennyiségű teljeskiörlésű liszttel! Tehát bevált arányokat találsz alább!)

    Hozzávalók és elkészítés (kb. 1 kg-os kenyér lesz belőle):

    Olaj - kb. 3 evőkanálnyi (annyi amennyi épp ellepi a kenyérsütő alját). Ezzel kenjük is be a kenyérsütő belsejét.

    3 dl víz (teljeskiörlésű lisztnek lehet, hogy kell 3,2 dl víz - ki kell tapasztalni).
    3 kávéskanál só

    1 mérőpohár (300 ml-es, amit csurig szoktam tölteni!) fehér liszt (én tönkölyt használok)
    1 mérőpohárba félig burgonyapelyhet tenni (naturt szoktam venni) a pohár maradék részét teljeskiörlésű rozs vagy teljes kiörlésű búzaliszttel töltöm fel.
    1 mérőpohár teljeskiörlésű rozsliszt

    a liszt kupac tetejére krátert mélyítek és abba szórom a 11 g-os élesztőt (Haas vagy egy francia fajta ilyen).

    3 evőkanál sikér (sajnos a legtöbb lisztben nincs elég sikér és ezért nem kelnek meg rendesen. Túl tömörek lesznek. A sikértől kevésbé lesz ragacsos a tészta, szépen megkel és a végén nem esik össze.). A kenyérsütő széléhez szórható 1-1 evőkanál lenmag, szezámmag, tökmag, szotyi, zabpehely, árpapehely, rozspehely (tetszés szerint).

    A fenti receptben a teljeskiörlésű liszteket sima lisztre is ki lehet cserélni. Bármelyik variációt csinálja az ember a kenyérsütő Normál programja használható (a miénken van pl. teljeskiörlésű program, de a normál program is teljesen jó.).

ZSÖMLE Viki módra ;o)

    Hozzávalók és elkészítés (Kb. 9 zsömléhez (az 1 kg-os kenyérsütőnek ennyi a kapacitása):

    Hasonló a fenti kenyérreceptben írtakhoz, de a dagasztás programra tedd be, majd ha kész, akkor gyújtsd be a sütőt, aztán formálj a tésztából tetszés szerinti zsömléket és tedd rá tepsire (nekem szilikon betét van benne, hogy ne ragadjon le, de sütőpapír, vagy a hagyományos 'zsírral kikenés' is jó). 15 percig keleszd letakarva a sütő tetején a zsötyiket, aztán dugd be a sütőbe! Közepes lángon (nálunk 175-200 fok közöttre állítom a sütőt), középre helyezve kb. 30 perc alatt lesz kész.

RAFINÁLT SZENDVICSKRÉM

    Hozzávalók (ebből nagy mennyiség lesz, kb. egy 1,5 literes doboznyi. A legutóbbi húsevőkön való tesztelés során az egyik srác szerint a májashoz hasonlít az íze ;o) :

    • 1 kg sárgarépa
    • 1 üveg 80%-os majonéz (400 gr, ill. 475 ml-es)
    • 400 gr füstöltsajt
    • ha túl töménynek találod, akkor egy kis joghurttal, vagy kefirrel lazíthatod

    Elkészítés:

    A majonézt tedd bele egy nagy tálba.
    A répát érdemes krumplihámozóval megpucolni - ha nem bio, akkor ált. a külső részén vannak a vegyszer maradványok és így megszabadíthatod tőlük ;o)
    Reszeld le a sajtot és a répát is majd tedd bele a majonézbe. Jól keverd össze, ha tömény, akkor tegyél még hozzá tetszés szerinti kefirt, vagy joghurtot, még egy alapos keverés és már ehető is!

    A legjobb piritóssal, de bármilyen mártogatósnak is jó!
Jó étvágyat!

További csodaszép napot kíván:

Széplaki Viktória, Viki
Testi-lelki-szellemi oldódásban segítő
www.harmonizalas.hu
info@harmonizalas.hu
06-70/514-0885

Alkalmazott módszerek:

- Aura-Soma konzultáció
    Aura-Soma - főleg az önismeretet támogatja ezzel a remek színfilozófiai rendszerrel;
- Kineziológiai oldás - One Brain módszerrel.
    Kineziológia One Brain - 'falbontogató' eszköz, mely segít megtalálni az okot, oldani az automatikus reakciót, megoldást találni a hasonló helyzetek kezelésére, ezáltal visszakaphatjuk az irányítást saját életünk felett!
- LEAP: agyintegráció
    a legújabb agykutatási eredmények felhasználásával - Ez a módszer a stressz okozta blokkokat térképezi fel és szünteti meg testreszabott korrekciós módszerrel az agyban, ill. az idegrendszer egyéb területein ujjmódok és akupunktúrás pontok kombinációi segítségével (fájdalommentesen!).
- Reflexológiás talp- és lélekmasszázs ;o)
    Reflexológiás talpmasszázs - méregtelenítés, megelőzés, blokkok oldása, öngyógyító folyamatok támogatása.
Tanfolyamok, foglalkozások:

- Kineziológiai - One Brain tanfolyam: képességfejlesztés, stresszoldás, tudatosság emelése…
    A kineziológia egy tudományosan megalapozott, pedagógiai, pszichológiai és természetgyógyászati eszközöket használó, képesség, készség- és személyiségfejlesztő módszer.
- Reiki tanfolyam
    Reiki kezdőtől - mester szintig. Megtanít tudatosan bánni az energiával! Energetizálás, Öngyógyító folyamatok beindítása, fájdalomcsillapítás... melyre általa te is képes leszel!
- 'Reflexológia alapjai csoportfoglalkozás
    Reflexológia alapjai (kizárólag 'otthoni használatra' ) - gyakorlatcentrikus csoportfoglalkozás, mely a talpmasszázs alapjaival ismertet meg.