harmonizálás

BEMUTATKOZÁS

Hírek, aktualitások

Néhány szó rólam

Cikkek

Árak

Bejelentkezés

Adatvédelmi tájékoztató

MIBEN TÁMOGATHATLAK

Stresszoldás, Speciális funkciózavarok oldása

Önbizalom, önérvényesítés

Képességfejlesztés kicsiknek

Önképzés, Személyiségfejlesztés

Talpmasszázs - reflexológiás

TANFOLYAMOK, ELŐADÁSOK

1 napos képzéssorozat

KOMPLEX, ONE BRAIN SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS

Reiki - energetikai kezelés

GYEREKprogram, TÁBOR

2 napos ELVONULÁS

ÚTRAVALÓ

AKTUÁLIS cikkek

Méregtelenítés

Teák, gyógyitókák, EZÜSTKOLLOID, Receptek

MAGENTA - talán a Felemelkedés egyik kulcsa (ÚJ)

Átok vagy áldás?

A Gyengéd Erő Megtapasztalása

'Gyengéd' önérvényesítés

Sorsunkat emelő Kapcsolatok

Építő gondolatok

Út a teljesség felé

Légy boldog! De hogy csináljam?

Kreativitás = Szabadság!

Földünkért!

Lélekemelő interjú 2012-ről (Kryon)

AJÁNLÓ

Látogass el Facebook oldalamra!

Programok

Partnerek

Könyvek, Filmek, Zene

Méregtelenítő kúrák


Civilizációnk velejárója, hogy sok olyan anyag kerül a szervezetünkbe, mely terheli, akadályozza annak egészséges, ill. hatékony működését. Rendszeres méregtelenítéssel, tehermentesítéssel - akár csak a 1-2 heti egyszeri gyümölcs-zöldség nap bevezetésével - nagyon sokat segítünk saját magunknak.

Ha lehetőségünk van a kúrát összehangolni a holnaptárral, akkor pedig megsokszorozhatjuk a méregtelenítő hatást, ill. a szervezet is jobban kívánja ilyenkor a tisztulást. A II. és IV. holdfázisokban (holdnaptárok jelzik, hogy melyek ezek a napok) a bennünk zajló folyamatok belülről kifelé, alulról felfelé irányulnak. Ez az ürítés, tisztulás, méregtelenítés, a böjt, a meditáció, az önvizsgálat időszaka! Használjuk ki és időzítsük erre az időszakra a tisztító kúrát. Az alábbiakban a Rockszerda komolett cikkét közlöm - egy picit drasztikus kúrával (igen hamar a mellékhelységbe száműzi az embert, viszont rendkívül eredményes és egy hétvége alatt megvalósítható!), alább pedig egy light-osabb, 10 napos kúra következik.

MÁJMÉREGTELENíTÉS

A Rockszerda által megtalált, rákkutatással foglalkozó szakember szerint, a májunk - amely rengeteg funkciót lát el - a méregtelenítés központja. Helyes működése az általános egészség alapja.

A tökéletlen méregtelenítés hatással van az immunrendszerre is. Nem csupán gyengít, hanem fokozza az autoimmunitást, mikor a védelem felismerési zavar miatt testsaját anyagot is megtámad és elpusztít. A májtisztítás lényege, hogy a májat ellazítjuk, és az epevezetéket kitágítjuk, majd egy tisztító nyomással az egészet kiöblítjük. Így megszabadulhatunk életünk egyik legnagyobb nyűgétől operáció nélkül.

A májtisztítás senkinek sem árt, csak használ. Már az első tisztítás sokat ér, de igazából a harmadik után tisztulunk meg teljesen. Az első három kúrát lehet havonta végezni, ezt követően pedig elég nyolchavonta egyszer tisztítani. Egy szombati nap kiválóan alkalmas a kúrára, mivel a kúra legyengít. Vasárnap kipihenhetjük magunkat.

A KÚRA - csak 1,5-2 napot kell rászánni és műtét nélkül egy rakás kőtől szabadulhatunk meg

Az első napon 10 órától már ne együnk, addig is csak könnyen emészthető ételt. 12 óráig igyunk minél több folyadékot (érdemes előző nap is fokozottan megnövelni a folyadékbevitelt, hogy a szervezetet kellően feltöltsük). A recept cukorbetegek esetén nem megfelelő, ha valakinek máj, ill. epe problémája van, akkor érdemes a kúra előtt kezelőorvosával konzultálni!

Hozzávalók:
100 gramm keserűsó (magnézium-szulfát legyen és ne glaubersó = nátrium-szulfát !!!).
1 nagyobb, vagy két kisebb rózsaszín grapefruit
1,5 dl olivaolaj
8 dl víz

A keserűsót négyfele osztjuk - 4 két dl-es pohárba.
A négyfelé osztott keserűsót 4-szer 2 dl vízzel kell meginni, az elsőt délután 2 órakor, a másodikat 4-kor, a harmadikat 6-kor, és az utolsót este 8-kor kell lenyelni! (Fontos a pontos időzítés!)
A keserűsónak elég rossz az íze, ezért miután elfogyasztottuk, ihatunk rá pár korty tiszta vizet. A keserűsó hasmenést okoz, az első adag után még nem kell félrevonulnunk, mert a szervezet felszívja az értékes magnéziumot, a második adag után viszont este tízig érezhetjük hatását. A máj és a belek teljesen megtisztulnak az ételmaradékoktól.
Mivel délután már semmit nem eszünk, nem lesz újabb megterhelése az emésztőrendszernek. A máj felszabadul a terhelés alól, és a magnézium elernyeszti, ellazítja. Este 10 órára a máj epevezetékei kitágulnak.
Utolsó lépésként (10-kor) igyuk meg a másfél dl olajat, összekeverve másfél dl kicsavart grapefruit levével. A gyümölcslét előtte teaszűrővel meg kell szűrni, hogy tiszta legyen.
A koktél felhajtása után AZONNAL VIZSZINTESBE KELL HELYEZKEDNI, és legalább 5 órán keresztül így is kell maradnunk*. Az olajhidraulika ugyanis másképpen nem működik. Másnap reggel ismét bő széklettel szembesülhetünk, s kis zöld golyócskák fognak úszkálni az illemhely kagylójában. Közel kétezer darab kitines epekő is napvilágra kerülhet operáció nélkül** ! A golyócskák felülete porózus, és belsejükben mini labirintusok találhatók, ezek ideális fészkek, búvóhelyek a parazitáknak.

A májtisztítás során nemcsak az emésztés javul, hanem a kóros gócoktól és felgyülemlett, fertőző epétől is megszabadulunk. Másnap pihenjünk, csak könnyen étkezzünk és vegyünk be kiegészítőket*** :
  1. Alga
  2. C- és B-vitamin komplex
  3. Lecitin
  4. Panangin
Forrás: hunhír.hu

SZEMÉLYES TAPASZTALATAIM, MEGJEGYZÉSEIM A KÚRÁVAL KAPCSOLATBAN - a fenti szövegben lévő csillagokkal jelölt részekhez

* Ez nem lesz nehéz, mert a délutáni program eléggé lefárasztja az embert, 10-kor simán be fogsz aludni!
** De nem feltétlenül kell ennek bekövetkeznie, egészséges (főleg kevés húst tartalmazó) táplálkozás esetén kőmentes eredményt is produkálhatunk. Nekem pl. egy darab kövem nem volt, csupán valami spenótszerű cucc jött ki.
*** Én multivitamint vettem be utána - ideális arányú összetétel!, szerintem kiváló pótlást ad az Árpa formula is! Lényeg, hogy pótoljuk az elvesztett ásványi agyagokat, nyomelemeket, vitaminokat!

EMÉSZTŐRENDSZERI NAGYTAKARíTÁS - 10 NAPOS

A kúra során naponta egy féle ételt ehetünk az alábbi felsorolásból választva - tehát másféle ételt ne vegyünk magunkhoz!

  1. Barnarizs - 8-10 órás áztatás után elkészítve
  2. Fehérrizs
  3. Köles kása (3-szoros vízben főzni)
  4. Sárgaborsó fözelék

  5. Héjában sült, vagy főzött krumpli
A 10 napra a fentieket változatosan osszuk be! DE egy nap csak egyfélét! Sok folyadékot fogyasszunk, elsősorban szűrt vizet, forrásvizet, ásványvizet - lehetőleg inkább étkezések előtt, mint közvetlenül utána.
A 10 nap alatt a máj regenerálni tudja magát - ill. a bélrendszer is kipucolódik. A 10. nap után frissen facsart gyömölcs és zöldséglevet fogyasszunk, amik lassan visszaállítják az emésztőnedveket. Fokozatosan térjünk vissza a szokásos étrendünkre! Eleinte inkább könnyen emészthető ételeket fogyasztva!

Forrás: Önismereti tréning - Harmadik lépcsőfok (Kóczán Péter, Kerekes Éva, Kerekes Csaba)

Szeretettel:

Széplaki Viktória, Viki
Stresszoldás, agyintegráció, képességfejlesztés...
Felnőtteknek (klikk ide)/
Gyerekeknek (klikk ide)/

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE (klikk ide)/