harmonizálás

BEMUTATKOZÁS

Hírek, aktualitások

Néhány szó rólam

Cikkek

Árak

Bejelentkezés

Adatvédelmi tájékoztató

MIBEN TÁMOGATHATLAK

Stresszoldás, Speciális funkciózavarok oldása

Önbizalom, önérvényesítés

Képességfejlesztés kicsiknek

Önképzés, Személyiségfejlesztés

Talpmasszázs - reflexológiás

TANFOLYAMOK, ELŐADÁSOK

1 napos képzéssorozat

KOMPLEX, ONE BRAIN SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS

Reiki - energetikai kezelés

GYEREKprogram, TÁBOR

2 napos ELVONULÁS

ÚTRAVALÓ

AKTUÁLIS cikkek

Méregtelenítés

Teák, gyógyitókák, EZÜSTKOLLOID, Receptek

MAGENTA - talán a Felemelkedés egyik kulcsa (ÚJ)

Átok vagy áldás?

A Gyengéd Erő Megtapasztalása

'Gyengéd' önérvényesítés

Sorsunkat emelő Kapcsolatok

Építő gondolatok

Út a teljesség felé

Légy boldog! De hogy csináljam?

Kreativitás = Szabadság!

Földünkért!

Lélekemelő interjú 2012-ről (Kryon)

AJÁNLÓ

Látogass el Facebook oldalamra!

Programok

Partnerek

Könyvek, Filmek, Zene

MAGENTA - talán a Felemelkedés egyik kulcsa

Kb. 2 évvel ezelőtt már írtam erről a témáról, de egy kicsit más szemszögből (lásd. A Gyengéd Erő Megtapasztalása címmel )
Most a The Words c. film és az azóta megélt tapasztalatok ihlettek újabb gondolatokat, melyek végkövetkeztetése ismét csak az lett, amit a címben is írok: a MAGENTA minőség talán a Felemelkedés (magasabb rezgésszintre jutás) kulcsa.
A film egész jó volt, de valami hiányzott a végén: a Megbocsájtás az öreg részéről. Az ifjú írót csupán azzal engedte útjára, hogy: 'Választottál! Hibáztál? Lépj tovább! Tanulj meg együtt élni vele!' Ami persze valahol az Elengedés leckéje - szembenézni a negatív érzésünkkel - pl. a bűntudattal; Elfogadni anélkül, hogy változtatni szeretnénk rajta… lásd az Elengedés c. könyvben Dr. David R. Hawkinstól (ill. ezen egyszerű technika rövid leírásáért klikk ide)

Néha úgy érezzük, hogy állandóan cseberből vederbe esünk. Ugyanazon leckéket ismételgetjük. A Sorsunkat emelő Kapcsolatok című cikkemben sorskörökként említettem ezt. De néha lehetővé válik kiemelkednünk a körből: talán pont a MAGENTA segítségével, ami Spirállá alakítja az életutunkat. Ez teszi lehetővé, hogy ne ugyanazon köröket rójuk életünk során, hanem felülemelkedjünk az elmúlt tapasztalatokon és új összefüggésben éljük meg, mélyítve a megértést.
Az Aura-Soma színfilozófiája szerint a MAGENTA az utolsó utáni, ill. első előtti lépés. Talán, mint egy áthidaló elem, mely nem csak az energia, vagy út, vagy egyéb folytonosságát, de a fejlődését, magasabb szintre emelkedését is lehetővé teszi, akár azt is, hogy közelebb kerüljünk Életfeladatunk megvalósításához. A Tai-chi pont ezt képviseli az életemben most már 8. éve - összeköti számomra a Fizikalitást a Szellemiséggel.

Egy konkrét példát hozva a Taoista Tai Chiban is valami ilyesmiről van szó: először csak a 108 lépést, és abból is a kezek lábak helyét, irányát tanítják meg. Aztán a következő tanács: a 'bízz a formában', gyakorold, figyeld a tapasztalatod kapcsán felmerülő érzéseket - eleinte testérzetek, később egyéb életérzések… A rendszeres gyakorlás - és főleg a 2-5 napos táborokon való részvétel - az évek során egyre jobban mélyíti a megértést. Eleinte a fizikai szinten, a testünk működése kapcsán, aztán a társaság szellemisége, a működésében való részvétel a többi dimenziót is bekapcsolja és segít abban, hogy gondolati és lelki szinten is könnyebbé váljon az Elengedés! Egyre több összefüggésre, kapcsolatra lát rá az ember, és végtelen hálát (szintén MAGENTA minőség) érez az egész 'rendszerért', mely lehetővé teszi a folyamatos, örökké tartó fejlődést, változást.
Ebben a duális világban talán a megoldások is kettős természetűek. A saját tapasztalatom szerint az instrukciókra, kitűzött célra való Fókuszálás szerinti gyakorlás, aztán pedig mindennek az Elengedése hozhatja el az élet ajándékát. Amikor kikapcsol az 'agyból mozgás', sikerül a fizikai szinten az Elengedésre hangolódni, a kezek és lábak munkája által vezetve tai-chizni, akkor megnyílhat valami, mintha kiterjednénk. Pár hónapja, amikor részese lehettem ennek az állapotnak minden olyan könnyeddé, természetessé vált, boldogság, felszabadultság áradt szét bennem, mely a fizikai szint mellett a szellemi szférák at is érintette, állandó kapcsolatot éreztem közöttük. És mindezek mellett végtelenül stabil voltam - minden szinten. Aznap éjszaka - a maihoz hasonlóan ültem a gép előtt és próbáltam leírni az akkori felismeréseimet. Sajnos ez az emelkedett állapot akkor csak 1,5 napig tartott, aztán a hétköznapok visszahúztak, ha nem is a régi kerékvágásba, de közel hozzá. Bár mindez az én felelősségem, tehát inkább azt mondom, hogy a figyelmemet nem volt erőm megosztani a 2 sík között. Mint a rádió, amely vagy a Klasszik vagy a Music FM sávjára hangolódik, de egyszerre képtelen mindkettőre. De eltároltam az akkori állapot ÉRZÉSét és annak Szándékával élem tovább napjaimat, hogy ismét megtapasztalhassam mindezt.

A kineziológia Viselkedési Barométerének testre vetített térképén a Kezek és Lábak az EGYSÉG - ELKÜLÖNÜLÉShez tartoznak. Ezt lefordítva még jobban érthető, hogy miképp lelhetünk a Kiteljesedésre pusztán azzal, hogy Tai-chizás közben kezeinkre és lábainkra hangolódunk, és hagyjuk, hogy vezessenek. Aztán már 'csak egy ugrás' az élet többi területére is kiterjeszteni ezen tapasztalást. Milyen egyszerűnek hangzik, ugye? Persze azért kerülhet porszem a gépezetbe - pl. egy tudatalatti szabotázs program, egy korlátozó hitrendszer, egy trauma által okozott blokk képében - és megakadályozhat a megvalósításban. Ebből a szempontból szerencsés helyzetben vagyok, hiszen az általam is használt és tanított kineziológiai és színfilozófiás módszerek gyengéd, de mégis hatékony lehetőséget adnak ezen tudatalatti akadályok felszámolásához.

A MAGENTA a Szándékhoz is kapcsolódik. Ezt rengetegszer hallottam már, pl. Tai-chi edzésen is -' a Szándék a kézben legyen', az vezessen. De mi is ez a Szándék? Nem egyenlő a Figyelemmel, hiszen akkor kissé görcsösek lehetünk, nagyon meg akarjuk csinálni a dolgokat. Talán az Elengedett Célra utal? Tudom, hogy mit szeretnék elérni, de Elengedek minden rágörcsölést:
- Ha sikerül megvalósítanom az is jó,
- ha pedig nem, az is teljesen rendben van.
Talán a Vidd hírét az Igazaknak c. könyvbeli törzs kérési módja írja le leginkább az építő Szándékot: 'Néha különleges kívánságaik is voltak, s ezt mindig a következőképpen fejezték ki: 'Amennyiben a javamat és minden létező javát szolgálja.''
A 'kérd és megadatik dologgal' kapcsolatban pont emiatt voltak egy idő után fenntartásaim. Honnan tudhatom, hogy mi szolgálja minden létező legjavát? Viszont az így keletkező Kétség távol tartott az Egységtől ;) Célravezetőbbnek találtam inkább az Egységre (Forrásra, Legfelsőbb Tudatosságra, Istenre… nevezze mindenki ki-ki hite, nézete szerint) való hangolódás Szándékát az elmémben tartani, és a Hajlandóságot, hogy kövessem is az Egység vezetését, mely mindig utat mutat. Ha pedig mégis ki szeretném fejezni a kívánságomat, akkor a végére illesztem: 'ha minden létező legjavát szolgálja'.
Persze mindez hol sikerül, hol nem, de a TAO is azt mondja, hogy az út a lényeg! A gyakorlás, a fejlődés, a változás! Az elakadásoknál pedig a MAGENTA ilyen, olyan vonatkozásai (Pl. Építő Szándék, Hála, Megbocsájtás, Jelenlét, Figyelmesség, Gondviselés, Rálátás…) segít enek az akadályozó negatív érzések Elengedésében.

MAGENTA = VÖRÖS + LILA, avagy 1 rész VÖRÖS + 3 rész KÉK
    energetikai szintben hatalmas különbségek vannak ezen összetevők között: a KÉK frekvenciája majdnem duplája a VÖRÖS frekvenciájának. Az emberek többsége a VÖRÖSBŐL indulva kezd fejlődni és csak pár szerencsés személy indul ki a LILÁból. A 2 fél mégis EGYÜTT adja ki az EGÉSZet, és együtt emel magasabb szintre.
    A MAGENTA az alázat színe is. Az élet több területén hallhatjuk az alázat fontosságát, mely eleinte megfoghatatlan volt számomra. Valahogy összemosódott - családi minta miatt - a megalázkodással. Pedig ennek köze sincs hozzá. Az alázat talán
    - a VÖRÖS energiából tekintve azt jelenti, hogy a szándék a LILÁN van, mert annak minősége nem ösztönösen jön belőlük. Tehát az ilyen, domináns feleknek érdemes többet foglalkozni és nagyobb tisztelettel bánni például a meditációval, a rugalmassággal, a Szolgálattal, a Változással, a MOOLA vagy egyéb felemelő Mantra használatával, rezgésszint emelő technikákkal - legyen az akár valamilyen mozgásművészet, vagy egy-egy Aura-Somás esszencia, egyensúlypalack használata, vagy az Elengedés könyv tanulmányozása, stb. -, a Forrásra hangolódással , jobb agyféltekés tevékenységekkel, magas rezgésszintű emberek társaságával…
    - a LILA energiából tekintve pedig azt jelenti, hogy a szándék a VÖRÖSön van. Érdemes többet foglalkozni és nagyobb tisztelettel bánni a VÖRÖS tevékenységekkel, dolgokkal (Legyen az mozgás, LEAP oldás, megfelelő táplálék, a szellemiség gyakorlati alkalmazása, a Forrás vezetésének követése, a Lelkesedés - fenntartása, felélesztése -, alaposság…)
De nézzük meg kicsit általánosabban a fent említett 2 féle típusú embert, majd lássuk, hogy a felemelkedéshez - a MAGENTA példáján keresztül - mi viszi őket talán közelebb.
Néhány általános tulajdonság
VÖRÖS alaptermészetű emberek
- dinamikus, mozgékony,
- inkább irányító,
- lobbanékony - ami sokszor ellenállást vált ki,
- gyakorlatias,
céltudatosabb - tudja mit akar, és tesz is érte,
- inkább a tettek (és talán érzések) embere,
- a kineziológiában, viselkedésgenetikában meglévő Alkat/Funkció típusa inkább 'C' (legalább is a kulcs jegyeknél),
- állandóság (akár néha makacsság),
- bal agyféltekésség (a logikai fókuszú agyfélteke dominál a működése során)…
LILA alaptermészetű emberek
- nyugodt, kevésbé mozgékony,
- inkább követő,
- türelmes, kedves - néha túlzottan is - ami pl. a gyermeknevelésben idővel komoly kihívásokat okozhat,
- a szellemiség, elméleti sík áll közelebb hozzá; gyakran érezhet kihívásokat a fizikai szférában - legyen szó akár 1 polc falra szereléséről, vagy a villámgyorsan átlátott új információk gyakorlati alkalmazásáról,
- inkább a szavak (és talán gondolatok) embere,
- a kineziológiában, viselkedésgenetikában meglévő Alkat/Funkció típusa inkább 'A' (legalább is a kulcs jegyeknél),

- változás, változékonyság (akár néha szeszélyesség) ,
- jobb agyféltekésség (képi fókuszú agyfélteke dominál a működése során)...
Ahogy a MAGENTA színt a VÖRÖS és LILA keveréke alkotja, úgy a MEGENTA minőséget, azaz a Kiteljesedést, Jelenlétet, Rálátást, Magasabb rezgésszintre emelkedést is a két összetevő együtt hozhatja el. Az alaptermészetünk adja az egyik összetevőt - ez adottság, ösztönösen jön, nem kell különösebb figyelmet fordítani rá - maximum arra, hogy építően használjuk -, a másik összetevőért már dolgoznunk kell! Pl. a Szándékot tudatosan kell a másik összetevőre irányítani - ahogy az alázat kapcsán már beszéltem róla. Annyi kiegészítést tennék még az ott írtakhoz, hogy mivel a LILA összetett szín, azaz VÖRÖS és KÉK azonos arányú keveréke, ezért a VÖRÖS személyiségeknek a MAGENTA eléréshez oda kell figyelniük a KÉK által képviselt kommunikációra , akár Felső vagy Belső útmutatásra, az ELENGEDÉSre , ill. az aktivitás és nyugalom dinamikus egyensúlyára . Hasonlóan az egyik Tai-chis alapgyakorlathoz, amikor az egyik láb tol, a másik pedig ezzel párhuzamosan lazít és a súly fokozatosan megy át az egyik lábból a másikba. Tehát érdemes naponta Tai-chizni - ezen belül pedig érdemes nagyobb hangsúlyt tenni a Tor-yu-ra ;)

Előfordul, hogy az életünkben összetalálkozunk a fentiekben említett ellentétes embertípussal. Ez néha igen nagy kihívást jelent, ami aztán életünk legnagyobb ajándékává válhat, ha sikerül elérni a MAGENTát. A saját tapasztalatom az, hogy ugyan első pillanattól éreztem, hogy dolgunk van egymással, de eleinte nehéz volt hosszabb távon elviselni a MÁSságát, annyira idegen, néha idegesítő volt számomra. Nem mondom, hogy 23 év után már egyáltalán nem érzek így, de ez már csak halvány árnyéka a kezdeteknél tapasztalt feszültségnek. Hogy mi segített? Amellett, hogy folyamatosan 'dolgozom magamon', talán a legtöbbet a kineziológia One Brain képzése vitt előre a Megértés Útján. Az Érzések világának feltérképezése, a viselkedésgenetikai ismeretek nagyobb rálátást adtak az ellentétes alkatok megértéséhez, elfogadásához.
Ha a 2 típus (VÖRÖS és LILA) képes együttműködni, akkor a barátságukból, a közös munkából, kapcsolódásukból - mint ahogy a két szín keverékéből is - létrejön az említett MAGENTA minőség.

Pont az említett barátommal való, ezen cikk témáját érintő eszmecsere során merült fel bennünk a kérdés, hogy akkor a világbékéért meditálni elvonuló LÁMÁKnak mi a szerepe? Talán ez a fajta LILA szolgálat 'csak' egyensúlyban tartja a világot, hogy ne pusztítsuk el saját magunkat - ami természetesen igen komoly feladat - tisztelet és hála mindezért nekik! De valahogy a Kritikus Tömeg áttörése mégis késni látszik. Mintha csupán ez a fajta szolgálat nem lenne elég az emberiség felemeléséhez.
A nyugati világ anyagi létre (Vörös energia) fókuszálása pedig lehet, hogy óriási technikai fejlődést hoz és ezáltal időt, energiát biztosít a lelki, szellemi fejlődésre. De ez önmagában szintén nem hoz áttörést.
A két irányt összekapcsolva, megfelelő arányban használva jöhet létre a Felemelkedés, a lehetőség, hogy egy új, az igazságon alapuló, a természettel összhangban lévő, mindenki legjavát szolgáló világot építsünk (ahogy egyébként ennek idejét jelzi a 2014. dec. 14-n született új, 112-es Aura-Soma egyensúlypalack is), ahogy pl. a Vénusz Projekt néven Jacque Fresco megálmodta (lásd a Paradicsom vagy Pusztulás c., 48 perces filmben - innen is elérhető: http://www.harmonizalas.hu/ajanlo_konyvek.php ).

Jin-Jang szimbólum és a szellemi fejlődés Milyen érdekes, hogy a legtöbb személyiségfejlesztő, tudatosságot emelő… tanfolyamon a többség nő. A néha előforduló férfiak általában nem éppen mindennapiak, az énképük nem fedi az általános férfi énképet. A legtöbbjük érzékeny és a fejlődés során a szellemi irányból közelítenek a céljukhoz. A cikkben már említett ún. LILA személyiségtípushoz tartoziknak. Az ilyen Férfi fizikai és talán energetikai szinten is a Jangot képviseli, de egyben a Chamaeli női minőséget, a Jin-t is - talán a lelki és szellemi szinten, ha dimenziókhoz szeretném e poláris minőségeket kötni. Nem is lehet másképp, hiszen a legmagasabb Szellemi szinten a Feltétel nélküli szeretet az alapja mindennek. (Ehhez a Rózsaszín - Jin energia - kapcsolódik.) A dolgokhoz ebből az irányból közelítő emberekből tehát természetükből adódóan sugárzik a Kedvesség, Elfogadás, Kifinomultság…
A szellemi dolgokkal (akár Kineziológia, vagy Aura-Soma tanulmányokkal, vagy a Csodák Tanításával…) foglalkozó nők pedig fizikai és energetikai szinten a Jint képviselik, mely nyitott és befogadó a Szellemiség iránt, de a gyakorlatban leginkább a VÖRÖS energiát működtetik, mely Jang minőség. Szokásos feladataik mellett (háztartás, gyereknevelés, családi harmónia megteremtése mellett - az érzékenységük révén a férfi-női játszmákban nekik kell felvállalni a kezdeményező szerepet, mert ők képesek megfogni, megfogalmazni, kifejezni a problémákat) késztetést éreznek a szellemi fejlődésre. Talán pont az ösztönös anyai gondoskodás miatt, hiszen így tudják elősegíteni az utódok legjavát. Ha elég VÖRÖS energiájuk van, akkor pedig könnyedén a gyakorlatba ültetik a megszerzett tudást.

Ahogy a szimbólum is mutatja, a Teljességhez a Jin és Jang együtt járul hozzá, méghozzá úgy, hogy mindketten tartalmaznak egy kicsit a másikból. A Sorsunkat emelő Kapcsolatok -ban megtapasztalhatjuk, hogy ez semmiképp nem azt jelenti, hogy átvesszük a másik szerepét. Csupán annyit tesz, hogy kiegészítjük a másikat azon a területen, ahol épp a mi tapasztalatunk kiterjedtebb, ahol előrébb jár a megértésünk, rálátásunk…. Aztán egy másik helyzetben ugyanennek fordítottját éljük meg.

Összefoglalva az előre lépéshez, Felemelkedéshez érdemes a - cikkben említett - ellentétes típusú ember mintáját követni, ezen Szándékot az elménkben tartani, és hagyni, hogy ez vezessen.

Készült: 2015. július 11.

Szeretettel:

Széplaki Viktória, Viki
Stresszoldás, agyintegráció, képességfejlesztés...
Felnőtteknek (klikk ide)/
Gyerekeknek (klikk ide)/

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE (klikk ide)/