harmonizálás

BEMUTATKOZÁS

Hírek, aktualitások

Néhány szó rólam

Cikkek

Árak

Bejelentkezés

Adatvédelmi tájékoztató

MIBEN TÁMOGATHATLAK

Stresszoldás, Speciális funkciózavarok oldása

Önbizalom, önérvényesítés

Képességfejlesztés kicsiknek

Önképzés, Személyiségfejlesztés

Talpmasszázs - reflexológiás

TANFOLYAMOK, ELŐADÁSOK

1 napos képzéssorozat

KOMPLEX, ONE BRAIN SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS

Reiki - energetikai kezelés

GYEREKprogram, TÁBOR

2 napos ELVONULÁS

ÚTRAVALÓ

AKTUÁLIS cikkek

Méregtelenítés

Teák, gyógyitókák, EZÜSTKOLLOID, Receptek

MAGENTA - talán a Felemelkedés egyik kulcsa (ÚJ)

Átok vagy áldás?

A Gyengéd Erő Megtapasztalása

'Gyengéd' önérvényesítés

Sorsunkat emelő Kapcsolatok

Építő gondolatok

Út a teljesség felé

Légy boldog! De hogy csináljam?

Kreativitás = Szabadság!

Földünkért!

Lélekemelő interjú 2012-ről (Kryon)

AJÁNLÓ

Látogass el Facebook oldalamra!

Programok

Partnerek

Könyvek, Filmek, Zene

CIKKEK


2008. május * MIRE JÓ A TALPMASSZÁZS - A lábunkon keresztül gyógyulunk

  A helytelen életmód következtében a reflexzónákban (tenyéren és talpon) lerakódások képződnek. Az elzáródott energiacsatornákat a reflexológusok talpmasszázzsal oldani képesek.
  Eddig csak kényeztető talpmasszázson voltam. Még soha nem térképezték fel a talpamat, hogy megnézzék az egyes szervekhez tartozó pontokat.
  Széplaki Viktória talpmasszőr, reflexológus, reiki mester és tanár kikérdez, tudok-e valamilyen betegségről, allergiás vagyok-e. Az életmódomról nem árulok el semmit. Kényelmesen elhelyezkedem egy kanapén, a talpmasszőr felhívja a figyelmemet, hogy igyak a kezelés közben is sok folyadékot, nehogy megfájduljon a fejem. Ugyanis a masszázzsal felszabadított salak és méreganyagok elkezdenének távozni a szervezetemből, ehhez viszont kell valami, ami kimossa őket. Csak lazán tartsam a lábam, és próbáljak relaxálni. A masszázs háromnegyed óráig tart.
  - Én nem gyógyítok meg senkit, csak a szervezet öngyógyító folyamatait segítem elő. - jelenti ki Viktória mindjárt az elején. A talpmasszázs nem helyettesíti az orvosi kezelést. Bizonyos betegségeknél kiegészítő terápiaként ajánlott!
  Több, mint 70 000 idegvégződés található a talpon. Ezeken a pontokon keresztül a szervezet egészét tudjuk kezelni. A két talpon az egész test tükörképe fellelhető. A jobb láb a jobboldali szerveknek, a bal láb a bal oldaliaknak felel meg.
  Először az alapzónákat masszírozza át (vizeletkiválasztó, emésztő- és nyirokrendszer). A masszázs növeli a hozzárendelt szerv vérbőségét, javítja az anyagcseréjét, a nyirokkeringést. - Semmi különösebb elváltozás. - nyugtat meg. A talpam tetején azonban, a tüdőzónában recsegést-ropogást érez. Itt valami nem tökéletes. - mutatja. Nem árultam el neki hogy dohányzom, döbbenetes, hogy ezt kitapintotta. A masszírozás végén energiaátadást, nyugtató fogásokat, vagy energiacserét alkalmaz, attól függően, hogy vendégének mire van szüksége. Én az elsőt tapasztalhattam meg.
  A kezelés után rögtön érzem a természet hívó szavát! Ez természetes - mondja Viktória, ugyanis beindult a méregtelenítő folyamat. A szokásosnál jóval több vizeletet választ ki a szervezetem.
  A napom lendületesebben indul, jobban tudok koncentrálni, mintha az egész testemet átmasszírozta volna. Nagyon kellemes, jóleső érzés.
  Pataki Zita időjós is kitanulta a talpmasszázst, de saját magán nem tudja hatékonyan elvégezi. Félévente egyszer szakemberhez fordul.
   - Édesanyám pár évvel ezelőtt stroke-ot kapott, és lebénult a fél oldala. Sokféle természetes gyógymóddal próbáltam segíteni a felépülését, pl. zeneterápiával, talpmasszázzsal. Az utóbbi egyértelműen használt. Mindenki csodájára járt, amikor újra lábra állt. Én egy kis kényeztetés és méregtelenítés céljából járok. Döbbenetes volt számomra, mikor a talpmasszőr elküldött szemorvoshoz, mert észrevett egy számomra addig ismeretlen szervi eltérést. Azóta ellenőrzés céljából is járok. Mindig megnézetem a nevezetes pontokat, nincs-e valami elváltozás.
  Madár Veronika, a Jóban Rosszban sorozat szereplője rendszeresen jár talpmasszőrhöz.
   - Pedikűrösöm elvégzett egy ilyen tanfolyamot, és kipróbáltam. Nemcsak kellemes érzés, hanem gyógyító hatású is. Mikor megkérdezte, hogy rendben van-e az emésztésem, csak csodálkoztam, hogy ezt meg honnan tudhatja? Keményedést, göcsöt érzett a talp bizonyos pontján. Jól látta, valóban szenvedtem korábban anyagcserezavaroktól. Mióta kéthavonta eljárok egy ilyen masszázsra, minden ilyen jellegű problémám megoldódott. Persze életmódváltás nélkül nincs tartós eredmény! A pedikűrözés után a negyvenperces masszírozástól nemcsak fittebbnek, dinamikusabbnak érem magam, hanem olyan, mintha az egész testemet energiával töltenék fel.

  Miért nem támogatja a TB?

  Rózsás Áron kineziológus instruktor mindenkinek szívből ajánlja a talpmasszázst.
   Régóta ismeretes volt számomra, hogy a testünk alapvető funkcionális szerveit, és a teljes nyirokrendszert a talpon keresztül nagyon hatékonyan lehet stimulálni és ezáltal működésüket szabályozni. Amikor néhány masszázs után megtapasztaltam az intenzív változást, felmerült bennem a kérdés, miért nem alapvető támogatott preventív eljárásról van szó.... Nagyon gyorsan reagált ugyanis a test minden funkciója, és nem utolsó sorban Viktória fájdalommentes érintéseire, ami számomra eddig minden immunerősítő készítményt felülmúlt. Ahogy keresi a pontokat és koncentrál, érződik, hogy tökéletes test- tudat-térkép alapján dolgozik, ami a nagyon profikra jellemző csak.
  Keretes:
   Reflexológia = energetikai masszázsterápia
  Mikor nem ajánlott a talpmasszázs?
  • törött,ödémás, gyulladt, gombás láb esetén
  • visszeres lábproblémák esetén
  • veszélyeztetett terhességnél
  • súlyos szívbetegségben szenvedőknél
  • infarktus, agyvérzés után
  • sugár és kemoterápia ideje alatt (de a kezelések után ajánlott)
  • műtétek után 3-6 hétig
  Ár:
   Az első alkalom: 4000 Ft. A többi állapottól és megbeszéléstől függ. (Legyengült szervezet kevesebb; erős, de problémás szervezet több időt igényelhet, mint az átlag.) (írta: Berta Bernadett)


2007. július * Meglepő páros: informatika és reiki

  A törékeny, szőke nő nem csak a fitnesz elkötelezett híve, kemény üzletasszony is. Széplaki Viktória tudja, a személyes kapcsolat és a mosoly a legbiztosabban megtérülő tőke.

  Aki mer, az nyer

  Középiskolás korában az aerobic és a konditorna megszállottja volt, szinte minden szabadidejét testedzéssel töltötte. Mégsem ez lett a pályaválasztásának motiválója, hanem az azóta is inkább 'fiús' hobbi iránti ugyancsak elsöprő szenvedély, a számítástechnika. Rendszervező lett, szakterülete olyan programok gondozása, mint az elektronikus adóbevallás, átutalás és a társadalombiztosítási programok.
  A mozgás szeretete, na és a vállalkozó kedv azonban néhány évvel ezelőtt új utakra terelte az agilis lányt. Mindig is dédelgetett álma volt, hogy egyszer önálló, saját vállalkozásba kezdjen, így az első adandó alkalommal belevágott egy internetes hirdetésben talált fitneszterem bérletének átvállalásába. - Nem volt könnyű, hiszen alig volt valami alaptőkénk a párommal, hitellel, de mégis belevágtunk. Az elmúlt hat év alatt viszont eljutottunk oda, hogy teljesen a miénk a vállalkozás, letudtuk az utolsó törlesztő-részletet is, és minden, amit itt látsz a stúdióban, a sajátunk. De arra vagyok a legbüszkébb, hogy ide, mintha hazajárnának a vendégek, a családias, közvetlen légkör az egyik legcsábítóbb vonzerőnk.

  Az egérpadtól a reiki-ig

  Négy évvel ezelőtt született meg Viki kisfia, …Az addig ficánka, örökmozgó Viki kényes betegséggel kellett szembenézzen a szülés után. Amikor aztán a kellemetlen nőgyógyászati tünetek egy év után sem múltak, elhatározta, hogy hagyományos, alternatív gyógymódokkal próbálkozik. Nem csak hogy meggyógyította magát, a reiki majd a természetgyógyászat magával ragadta. Az energetikai gyógymóddal azóta is karban tartja egészségét, segít a kisfiának és családtagjainak a kisebb-nagyobb hétköznapi fájdalmak elmulasztásában. A vendégei körében is ismert Viki reiki-s végzettsége, így ha valaki fejfájásról panaszkodik, a pirulák helyett először a Viki közvetítette energiákkal próbál megszabadulni a kínzó nyavalyától. - Ahhoz, hogy igazi természetgyógyász legyek, sokkal több idővel kellene rendelkeznem - mondja Viki. - Ez most, a család, az informatika és a vállalkozás mellett sajnos nem megy. Viszont végzett reiki oktató vagyok, így egy-egy tanfolyamon be tudok vezetni másokat a kozmikus gyógyító energia használatába.

  Az álmok megvalósulásához kell egy társ

  Amikor belevágtunk a vállalkozásunkban, nem könnyen hoztuk meg a döntést. Hiszen mindketten tudtuk, milyen áldozatokkal jár majd. De közösen határoztunk a párommal, aki már 13 éve áll mellettem jóban, rosszban. A babavállalásban, ahogy aztán a természetgyógyászati tanulmányaimban is az ő maximális támogatását élvezem. Bár nem fertőztem meg a 'tanaimmal', ő is elfogadja a gyógyításomat, mint ahogy azt is, újabb terveim vannak. Szeretném elmélyíteni a természetgyógyászati ismereteimet, első lépésként szeretném megtanulni a reflexológiát, elsajátítani a csi-kung alapjait. Rengeteg dolgot kell megtanulnom! Hogy mi a célom - azt kérdezed? Gyógyítani szeretnék, lelket, testet.
  (írta: F. Nagy Ágnes)